OM FREDRIK LÖFGREN

Redan som barn hade Fredrik ett stort intresse för robotar. En av hans första skapelser hade det viktiga uppdraget att hämta kakor till honom, komplett med ett flak med beordran "lasta på kakor" när den råkade på hans mamma i köket.

Sedan dess har det hänt mycket och Fredrik Löfgren har studerat teknisk fysik och elektronik vid Linköpings Universitet och hunnit vinna flera stipendier och tagit medaljer vid tävlingar som VM och OS inom robotik och vunnit den prestigefyllda tävlingen "Genikampen" i SVT. Han blev även ett med svenska folket då han tog sig hela vägen till semifinal i talang på TV4 tillsammans med robotgänget LiU. Idag är han en populär föreläsare och har föreläst för stora namn såsom Göran Persson och Kronprinsessan Victoria. Fredrik har dessutom gästat både Nyhetsmorgon och Malou efter tio på TV4 och gjort ett flertal intervjuer i radio och TV som expert i området för AI och robotik. 

Fredrik Löfgren studerar hur teknologi, digitalisering och AI påverkar och förändrar vårt samhälle. vårt sätt att leva och våra arbetsplatser. Fredrik är säker på att robotar kommer ta över många av dagens jobb och menar att det är bra eftersom vi då får mer tid till familj, vänner och hobbys. Han menar också att robotar kan utföra yrken effektivare och bättre än vad biologiska varelser kan. Ett exempel på detta är den förarlösa bilen som förutspås kommer kunna minska antal olyckor i trafiken drastiskt tack vare dess förmåga att blixtsnabbt reagera på yttre omständigheter - en situation då människor riskerar att agera irrationellt och opålitligt. 

REFERENSER Från kunder som bokat Fredrik


Här kan du läsa vad kunder som bokat Fredrik Löfgren sagt om hans föreläsningar.

Fredriks föreläsning var otroligt intressant och tankeväckande. Hans framförande var medryckande och lämnade ingen besökare oberörd. Fredriks föreläsning öppnade upp för diskussioner och samtal långt efter det att han gått av scenen vilket var mer än vi hade vågat hoppas på. Jag är väldigt nöjd och glad över Fredriks besök hos oss. Stort tack!

Madeleine Petersson
Projektledare på Science Park Gotland

Fredrik och Elsa trollband publiken både på och av scenen. Fredrik är ett proffs och hans empati och passion kring robotar är smittande, man förs med och han får ens hjärna att komma till liv. Fredrik fick ett mycket högt betyg. Vi ser så fram emot att hälsa Fredrik och Elsa välkomna tillbaka igen!

Maria Stewart
Marknadschef på Cisco Sverige

Fredrik var meget engasjert - det smitter! Fredrik er utvilsomt meget kompetent og kunnskapsrik, og har i tillegg en fin formidlingsevne. Foredraget hadde en fin struktur og oppbygning - god balanse mellom lyd, bilde og tale. Det ble dessverre alt for kort tid (45min) men fredrik gjorde en strålende jobb!!”

Magnus Lindaas
IT-chef på Assemblin AS