FÖRELÄSNINGAR

Om the next big thing VR (virtual reality), robotar med empati, smarta AI-lösningar inom vården samt ett framtidsscenario som kan verka både skrämmande och hoppingivande. Nedan kan du läsa mer om Fredrik Löfgrens föreläsningar!

Virtual Reality – Bara en kul grej, eller verklig nytta?

Pågrund av Covid-19 är det idag många som arbetar hemifrån och digitala möten har blivit vardag för oss alla. Men det finns ett grundläggande problem med videomöten, och det är att all interaktion sker över två dimensioner på en skärm.

Den största fördelen med Virtual Reality är att man kan förflytta sig precis som i verkligheten och att ljudet avtar med avståndet. Flera grupper kan prata samtidigt i samma rum, och det är enkelt att gå mellan grupperna, som på ett mingel. Men även föreläsningar är enklare när man kan gå omkring på scenen och interaktionen med publiken blir mer naturlig.  Det går såklart också att skapa team-building aktiviteter, som är helt Corona-säkra! Varför inte avrunda föreläsningen, mötet, konferensen med att ta en VR-match i basketboll tillsammans med de andra mötesdeltagarna?

Men vad innebär det egentligen att genomföra en konferens i Virtual Reality? Vilka resurser krävs? När passar det och när passar det inte? Vilka plattformar finns? Det och mycket mer har ni möjlighet att höra Fredrik Löfgren berätta om i sin VR-föreläsning.

AI OCH FRAMTIDEN - HOTET OCH MÖJLIGHETERNA

Fredrik Löfgren tar oss med på en resa från stenåldern till idag och vidare in i framtiden; hur tekniken har utvecklats och hur den har påverkat människan och arbetsmarknaden.

Hur kommer framtidens arbetsmarknad att se ut? Vad kommer hända de kommande 20 åren? Vilka branscher kommer robotiseras? Vad kommer framtidens robotar vara kapabla att göra utöver det rent praktiska? Fredrik Löfgren förklarar hotet och möjligheterna som AI och robotiseringen för med sig.

En föreläsning om artificiell intelligens och robotarnas framtida roll i branscher som vården och transport. Fredrik har även förläst om autonoma system och krigsrobotar för Försvarets materialverk, Försvarsföretagen och Försvarets ubåtsavdelning. 

Föreläsningen anpassas efter behov.

ROBOTAR OCH TEKNIK INOM VÅRDEN

Framtidens teknik med robotar och AI kommer förändra vården som vi känner till den - möjligheterna är i dagsläget nästintill oändliga. Men utöver möjligheterna - vad finns det för komplikationer och etiska dilemman att tampas med? Hur mycket data vill vi dela med oss av?

Fredrik Löfgren förklarar och ger exempel på digitala hjälpmedel som kommer att finnas inom vården och omsorgen och hur patienter kommer kunna få vård i hemmet istället för på sjukhus. Dessutom talar Fredrik om diagnosrobotar som kommer kunna ställa diagnoser och olika etiska perspektiv på detta.

AI OCH MORALISKA DILEMMAN I TRAFIKEN

Förarlösa bilar är ett hett område inom teknikutvecklingen, och de första förarlösa bilarna är redan ute på vägarna. 

Hur kommer förarlösa bilar att påverka samhället? Vad är miljövinsterna? Tidsvinster? Och kanske framförallt; vad finns det för etiska aspekter och moraliska dilemman? 

Vem ska en förarlös bil offra i en nödsituation och vem är ansvarig vid en eventuell olycka? Är det biltillverkaren eller passageraren som sitter passivt med i bilen? 

Ta del av Fredrik Löfgrens spännande föreläsning där han går igenom dessa frågor och fler. 

FREDRIKS RESA - HUR HAN BLEV DEN POPULÄRA ROBOTUTVECKLAREN

Fredriks egen skolgång bestod av mycket understimulans. I denna föreläsning vänder han sig till rektorer, skolpersonal och andra om särbegåvning. 

Fredrik går igenom och förklarar sätt som elever med särbegåvning och föräldrar kan undvika problemet med understimulans och hemmasittande. Fredrik har själv hjälpt många familjer med detta och han arrangerar regelbundet läger, klubbar och tävlingar inom matematik och naturkunskap. 

FRAMTIDENS SKOLA

Skolverket har tagit beslut att införa programmering i alla årskurs - från årskurs 1 till 9. Problemet är bara att många lärare inte fått någon utbildning i programmering! 

Med sina pedagogiska kunskaper arrangerar Fredrik Löfgren workshops och "hands-on"-utbildningar i tillämpad programmering med utbildningsrobotar.

Detta upplägg har Fredrik haft för lärare, komtek, science center och IKT-pedagoger.

BOKA MODERATOR –  FREDRIK LÖFGREN ELLER EN ROBOT!

Fredrik Löfgren kan bokas som moderator till ditt evenemang där han med eller utan robotarna både kan underhålla och intervjua! 

Fredrik Löfgren programmerar själv sina robotar till olika uppdrag.

SKRÄDDARSY EN FÖRELÄSNING

Fredrik Löfgren har stor kunskap om robotik och dess roll i vårt samhälle idag och dess potential i framtiden. Han anpassar sina föreläsningar efter mottagare, behov och efterfrågan.

Fredrik Löfgren föreläser ofta för skolor och företag.

Gör en förfrågan och se vad mer Fredrik Löfgren har att erbjuda!

REFERENSER
Från kunder som bokat Fredrik


Här kan du läsa vad kunder som bokat Fredrik Löfgren sagt om hans föreläsningar.

Fredriks föreläsning var otroligt intressant och tankeväckande. Hans framförande var medryckande och lämnade ingen besökare oberörd. Fredriks föreläsning öppnade upp för diskussioner och samtal långt efter det att han gått av scenen vilket var mer än vi hade vågat hoppas på. Jag är väldigt nöjd och glad över Fredriks besök hos oss. Stort tack!

Madeleine Petersson
Projektledare på Science Park Gotland

Fredrik och Elsa trollband publiken både på och av scenen. Fredrik är ett proffs och hans empati och passion kring robotar är smittande, man förs med och han får ens hjärna att komma till liv. Fredrik fick ett mycket högt betyg. Vi ser så fram emot att hälsa Fredrik och Elsa välkomna tillbaka igen!

Maria Stewart
Marknadschef på Cisco Sverige

Fredrik var meget engasjert - det smitter! Fredrik er utvilsomt meget kompetent og kunnskapsrik, og har i tillegg en fin formidlingsevne. Foredraget hadde en fin struktur og oppbygning - god balanse mellom lyd, bilde og tale. Det ble dessverre alt for kort tid (45min) men fredrik gjorde en strålende jobb!!

Magnus Lindaas
IT-chef på Assemblin AS

Kontakt & Bokning

Vill du boka eller har någon annan fråga kring Fredrik Löfgren och hans föreläsningar? Fyll i formuläret nedan så återkommer vi så fort vi kan!