Bild på två elever och en powerpoint-presentation

Trettonde inlägg

Okej, nu har det hänt saker igen!

Jag skrev tidigare att jag skulle ha lunch, men det blev inte så. Istället började jag ringa runt på olika lägenhetsannonser.

Det känns som om bostadsmarknaden här inte riktigt fungerar som i Sverige. Alla utom en jag ringde till hade kvar lägenheten. Det fanns med andra ord gott om alternativ.

Jag fastnade för en som låg 6km från skolan. Men med direkt anslutning till tunnelbanan, utan byten vilket innebar ca 20 minuter från skolan totalt.
Det var en lägenhet med 4 rum och kök, och billig: Endast 540 EUR + gas. Bor man 3 personer (fanns 3 separata sovrum) där blir det typ 1600 per person och månad! Mycket billigare än i Sverige!

Men priset gjorde mig lite misstänksam så jag tänkte att jag ville kika på lägenheten först, så att det inte var ett ruckel… Ringde och bestämde att jag skulle dit klockan 18 :)

Tyvärr bröts samtalet samtidigt som han förklarade vägen. Tror pengarna tog slut på mitt kontantkort efter allt ringande… Typiskt! Pengarna räckte en dag ><

Men han var schysst och ringde tillbaka till mig efter 10 minuter :)

Jag har en stund kvar till kl 18, så jag stack till Corte Ingles och fyllde på mitt kontantkort med 10 EUR till, hoppas det räcker ett tag!

Sen smsade jag Leyla som jag träffat igår! Tänkte att det kunde vara bra med nån som hjälpte mig när jag tittade på lägenheten. Är inte så enkelt när man är ny här, jag vet ju inte vad jag ska tänka på eller fråga! Hon var jättesnäll och ställde upp! 😀

Tog tunnelbanan hem och lämnade skolväskan, sen tillbaka med tunnelbanan till lägenheten! Var där 20 minuter tidigt så jag gick omkring lite i området och det verkade lugnt och tryggt. Såg lite ut som ett fängelse, men whatever…
Hus som liknar fängelse

Efter ett tag dök ägarna upp och visade mig in, jag berättade att Leyla kanske kommer snart och då ringer hon mig!

Lägenheten var fin! Fullt möblerad, tre sovrum, varav ett med extra bred säng. Antenn framdragen till ett ställe där TVn passar. Internet uttag! Fönster åt tre av fyra riktningar, så man fick in mycket ljus i lägenheten! Möblerna hade rätt gammal stil, men det fanns gott om förvaringsutrymmen, vilket jag gillade!
Förvaring i lägenhet Förvaring i lägenhet

Efter en stund kom även Leyla upp och vi tittade igenom lägenheten igen. Vi satte och ned och snackade lite i vardagsrummet, Leyla tog en titt på kontraktet så att det inte var några konstigheter. De översatte till engelska när jag inte förstod!

En liten kul detalj var att sonen i familjen (som också var med på visningen) hade varit ERASMUS student på KTH tidigare, så han kunde lite svenska! Han ville tillbaka till Sverige i Vinter.

Vi bestämde att jag skulle försöka hitta två andra studenter att dela lägenheten med, för jag kan inte bo där ensam, även fast det var billigt! Jag skulle höra av mig så fort som möjligt.

När jag och Leyla tog tunnelbanan tillbaka så pratade vi lite mer. Vi hade ju inte hunnit lära känna varandra på lektionen igår. Hon kom tydligen från Cadiz, och hade flyttat hit för 5 år sen för att plugga till kemiingenjör vilket hon snart var klar med! De hade även en sommarstuga på östkusten i en liten mysig stad som jag glömt namnet på nu. Hur som helst hade hon tillbringat sommaren där och längtade tillbaka nu när skolan börjat…

Hon förklarade lite allmänt för mig hur metron fungerade och hur jag skulle gå till väga för att skaffa ett metrokort, vilket jag borde skaffa för att resa billigare!

// Fredrik Löfgren

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *