En gul ros

Tolfte inlägg

Upp tidigt idag med! Hör hur det ösregnar ute :(
Tänker att jag inte alls har lika bråttom eftersom jag kan ta metron istället för att gå.
Men som alltid blir det bråttom ändå på morgonen!

När jag kommer upp ur marken vid skolan så har regnet avtagit rätt bra så jag slipper bli blöt sista biten till skolan.

Sticker upp till våning 2 och känner en konstig soltorgskänsla i benen när jag går upp för trapporna. Överlag så känns det lite som en gymnasieskola med många klassrum och elverna ser inte heller ut att vara så gamla… Dessutom ringer det ut på rast varje timme, med en klocka som mest låter som ett brandlarm! Första gången vi hörde det trodde jag och Anna att det var brandlarmet, men ingen elev rörde en min och alla fortsatte med det de höll på med.
Jag tycker att ringklockan påminner om den i ”Rasten” som gick på Disney Channel:

I vilket fall som helst så sätter jag mig utanför föreläsningssalen och väntar på att lektionen där ska ringa ut. Nu var det dags för Roboticas! Känns som att det kan bli en passande kurs för mig!
Är lite orolig att Anna inte ska dyka upp för hon var också vaken sent igår… Går in och tar en plats till henne och mig, men hon dyker inte upp när läraren drar igång. Däremot hamnade jag bredvid en trevlig kille från Ecuador och en tjej från Tyskland vid namn Johanna.

Lektionen var mer populärvetenskaplig än teoretisk, men det är antalgigen för att väcka intresset såhär ibörjan! Han visade lite filmer från TEDx om RoMeLa’s robotar! Dessutom pratade han om RoboCup i Holland som jag var på, och om ABB i Sverige som ett föregångsexempel inom industrirobotteknik! Tänkte gå fram till honom efter lektionen och tacka så mycket, men vågade inte…

Enda problemet jag hade med honom var att han pratade för snabbt. Och kände mig riktigt trött efter så lite sömn inatt… Det var skönt med videona som han visade eftersom där pratade de engelska.
Efter lektionen träffade jag Anna som hade förvirrat bort sig i skolan på morgonen och ville inte komma in under lektionen.

Vi gick tillsammans till nästa lektion som var ”Machine Learning & Neural Networks”! Det visade sig att det egentligen var en master-kurs som gjorts om i år (de håller på att göra om alla kurser som i ett led att anpassa skolan till Bolognaprocessen). Tydligen var kursen på Engelska, vilket förenklade för oss, men försvårade för spanjorerna. Även denna kurs läste killen från Ecuador, som jag inte minns namnet på… Han var dock master-student!

Föreläsaren var mycket bra och inspirerande! Kände hela lektionen att det här var rätt kurs för mig! Han tog upp två labbar som vi kommer ha senare, en där vi ska känna igen siffror i bilder och en där vi ska färgklassificera koordinater. Låter kanske inte så häftigt, men det är riktigt kul programmering!

Vi körde en presentationsrunda där man fick förklara lite om sig själv, vilket år man läste och varför man valt kursen. Han frågade vilket universitet i Sverige jag och Anna kom ifrån, och när vi sa Linköping svarade han att han känner folk där! Det visade sig att han arbetar på nått projekt tillsammans med Patrick Doherty och Mariusz. Det var ju mycket trevligt! Han verkade genast få en bättre uppfattning av mig och Anna! 😀

Vi fick redan nu en läxa där vi ska bekanta oss med datastrukturen för bilderna och koordinaterna, i MatLab! Så tänkte ladda hem MatLab i helgen!

Enda problemet med denna lektion (och nu fick jag tänka efter ett tag) var att vi inte har tillgång till läroplattformen som han använder förrän vi registrerat oss, vilket vi inte kan göra innan alla kursval är klara. Under tiden får vi maila honom läxorna etc. Men blir mycket mer omständigt för både honom och oss :(

Nu är det lunchrast!

// Fredrik Löfgren

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *