Reaktioner på första avsnittet

Jahaja, är det såhär att vara känd?

Folk kommer fram till mig på skolan och frågar om det är jag som var med på TV i Söndags. Jag ler och svarar ”Japp! Hoppas jag skötte mig?”. Det är både vänner, personer jag knappt pratat med och totalt okända personer som kommer fram till mig.

Igår när jag cyklade till skolan höll två personer på att krocka för att de tittade på mig och jag tittade tillbaka på dem. Sen gick min bromsvajer av och jag höll på att köra ned en stackars fotgängare. Han utbrast ”Åhh, tänk att nästan bli omkullåkt av sin kändiscrush!” varvid jag säger ”Förlåt!” lite skamset. Vi gjorde sällskap ett par hundra meter mot skolan och utbytte några tankar, det var trevligt!

Jag har fått otroligt mycket fin respons på facebook. Personer som jag sällan pratar med har skrivit till mig och sagt att jag är en inspiration för dem, det värmer otroligt! Dessutom har okända människor skickat vänförfrågningar till mig (vilket alltid sker efter VM eller OS i robotik, men då brukar det vara Japaner, det känns närmare när det är okända svenskar som vill bli vän med mig).

Idag kom det fram ett gäng på tre personer i skolan och frågade mig hur det var att vara med i TV. Jag svarade att det var kul, och extra roligt att så många har sett mig!

Det är ju kul på ett sätt! Men samtidigt jobbigt att inte vara anonym på skolan längre. Jag vill inte vara trött eller deppig när det kommer fram folk och pratar med mig. Jag får fixa mig lite extra varje morgon!
När jag inte orkar med alla blickar från folk så gömmer jag mig i robotlabbet (Shhh! Avslöja inte gömstället för någon!) där jag lär Nao att laga mat. Men väldigt kul att programmet fått sån uppmärksamhet!

nao

Även på nätet har programmet fått mycket uppmärksamhet! Det var trots allt 1.4 miljoner tittare.
Vi har t.ex. fått en tråd på flashback, där de såklart anklagar SVT för rasism: ”Bara vita människor med i programmet.. Nej jag tycker allt att SVT är lite rasistiska”. Men de skriver också mycket bra, t.ex. ”Tråkigt att Emma åkte redan nu. En avsevärt bättre förebild att ha på TV istället för att ha blåsta bloggerskor och dumma atlettjejor.” och ”Synd att Emma åkte. En bra förebild för unga tjejer och killar. Speciellt nu i dessa tider när både Big Brother och Paradise Hotel lockar yngre”.

Även på twitter har kommentarerna haglat! Många positiva kommentarer! Många gillar Linneas vackra svar!

Sen har flera bloggat om serien, mig själv inkluderat.
Womengineer hoppas att vi i fortsättningen får visa publiken vår spetskompetens! Jag hoppas också det kommer nått om robotar! Hoppas, hoppas! Vidare skriver hen att det var synd att Emma åkte ut:
”Jag menar 19 år och redan läst flera högskolekurser i matematik? Det imponerar i alla fall på mig. Sedan får hon såklart ett stort plus för att hon gillar programmering med. Hoppas på att fler unga tjejer tar efter Emma!”

En mensans betraktelser skriver roligt om programmet! Extra kul är att hen gillar mig, Emma och Gustav:
”Gustav och Fredrik är mina övriga favoriter. Gustav verkar vara otroligt framåt på ett skärpt sätt. Vem kan inte älska en ung professor kalkyl aka Fredrik!” och ”En rolig detalj är att Fredrik bor i Sifferbo … ”

Många kommentarer handlar om okunskap hos de som jobbat med programmet:
”En lite irriterande detalj var att omgång tre var helt avgörande. Trots att blå laget ledde stort efter två omgångar, lyckades röda laget vinna. Jag gillar inte sådan inkonsekvens i tävlingars uppbyggnad.”

”[…] jag tycker att frågan som ställdes efter de två fallskärmshoppen var felaktigt formulerad. Frågan formulerades som att planets beteckning innehöll tre siffror som skulle adderas med övriga tal som nämndes. Utifrån denna formulering tycker jag det var rätt att summera de tre siffrorna var för sig”

”Den rimliga tolkningen är att man ska addera siffrorna, alltså att det blir 10 i första momentet. Hade Micke menat något annat borde han ha sagt att de tre första siffrorna utgjorde ett tal eller något sådant.”

”Så som Lejnegard formulerade uppgiften borde det ha varit helt rätt att summera de tre siffror som ingår i flygplanets beteckning. Dessutom hade lag blå klart för sig att samtliga tal skulle adderas. Ett riktigt justitiemord, som slutade med att den vaknaste deltagaren åkte ut.”

”[lag blå] var utklassande och ändå förlorade de.”

”Kanske borde anställt något geni att faktakolla frågorna Willis Tower 442 m är INTE högre än Taipei 101 som är 508 m.”

”Tyngd vs Massa. Förstår helt och hållet varför astronomen ”missförstod” frågan(hon svarade korrekt, vilken jävla idiot använder tyngd i rymden?) och icke-astronomen förstod den därför de var på samma våglängd som den kom på den/bestämde att den skulle vara med..”

”Glöm inte kartongerna! Sjukt pinsamt att 2014 sända ett program där en frågesport utförs med hjälp av pappkartonger med A4-ark påklistrade.”

Avslutar med några (ja, jag har sållat bort över hälften!) av mina favorit-tweets!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *