En anslagstavla full av annonser!

Fjärde inlägg

Hej!

Idag har jag gått runt i stan i över 7h 😀

Dagen började med att jag betalade vandrarhemmet nu när jag fixat pengar på mitt kort! Igår fattades det 5 SEK för att kunna betala för min vistelse här….

Min plan var att gå till skolan för att se hur det ser ut där, på vägen tänkte jag ta några skatter för att se vackra platser.

Jag kom fram till min fakultet runt lunch och köpte mig en bacon och kyckling macka där! Lite överpris jämfört med mackorna som jag köpte igår, men han hade ju trots allt öppet under siestan, så han var värd de extra kronorna!

Målad fågel angriper mus i gräs
Tydligen ligger Naturhistoriska riksmuseet i samma byggnad som ETSII och de har en ”utbildningsträdgård” bakom huset som jag passade på att besöka (den var gratis till skillnad mot inträdet på museet). Får besöka museet en annan gång! Det verkar finnas mycket spännande där, bland annat en våning om Carlos Linneo de Suecia.

Skolan på avstånd
Det var en stor fin skolbyggnad, mycket grönt i närheten och vatten. På håll så ser man skolbyggnaden sticka upp ur skogen.

Min skola
”Escuela Técnica Superior de Ingenieros Industriales” betyder ungefär ”Det högre läroverket för industriella ingenjörer”.

Men vårt fakultet ligger några kilometer ifrån det stora campuset, så jag bestämde mig för att gå vidare dit och se om jag kunde hitta några annonser på boende där.

Efter nån timme kom jag fram och gick omkring där, det var stort. Riktigt stort. Spenderade säkert tre timmar på campus där jag hittade skatter, och fotograferade annonser.

Något som störde mig var att många annonsörer bara sökte tjejer… Var är jämställheten? Varför skulle killar per automatik vara sämre att bo med? Borde ha mer med personlighet än kön kan man tycka…

Bild på en affisch på ERASMUS welcome party
Sen hittade jag en affisch om en fest för oss nya ERASMUS studenter! Det verkade trevligt! Men även där så får tjejer fördelar, de går in gratis. Aja, kul för dem!

Stor triumfbåge med torn i bakgrunden
Där på campus träffade jag också en pratglad uteliggare som ville förklara var alla olika fakulteter låg. Men jag sa att jag inte kunde så mycket spanska än och tackade för mig.
Påvägen hem hittade jag en jättestor triumfbåge! Och ett torn som inte kändes helt optimalt ur hållbarhetssynpunkt, vikten låg inte rakt över tornet…

Lego Mindstorms EV3
Sen hittade jag en leksaksbutik för vuxna – Juguetronica! De sålde väldigt många robotar, bland annat EV3:an. Jag hade dock inte tid att gå in där när jag passerade, men tog deras katalog och fotograferade skyltfönstret. Verkar vara nått event med Nao där senare! Spännande!

Nu är jag hemma igen och funderar på var jag ska äta middag. Blir kanske samma ställe som igår! Det var billigt och gott!

Vi hörs!

// Fredrik Löfgren

En reaktion på ”Fjärde inlägg

  1. Stort grattis till coola vinsten i Genikampen! Vore grymt kul att komma i kontakt m dig, vi delar intresse för LEGO Mindstorms:-) /Filippa

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *