Meny på kinarestaurang

Fjortonde inlägg

När jag kom hem så började jag direkt att leta vänner att dela lägenhet med! Jag skrev på olika facebook grupper för ERASMUS studenter i Madrid. Tänkte att det måste ju finnas fler som letar bostad!

Jag blev rätt förvånad över vad jag upptäckte! Det fanns massa studenter som skrivit under avtal på 4-rummare, 5-rummare eller ännu större lägenheter. Bostadsmarknaden här är helt upp-och-ned: Istället för att leta boende så letar man personer att fylla sin lägenhet med.

Det fanns naturligtvis de som letar lägenhet också, så det kändes som om jag borde kunna hitta någon iaf. Det är över 2000 medlemmar i varje facebook grupp, och de är bara för studenter 2013/2014.

Problemet med ERASMUS-studenter är att de inte är som mig. Jag känner mig inte som en typisk ERASMUS-student… Varje dag så verkar det finnas tre, fyra större fester som arrangeras för oss. De flesta ERASMUS-studenter vill bo nära centrum för att enkelt kunna ta sig hem när tunnelbanan stängt för kvällen (1:30 på natten). Själv vill jag bo nära skolan så att jag slipper slösa bort tid på transport varenda dag. Det känns dessutom skönt att kunna ta sig hem under siestan eller om man glömt nått!

Jag tror att problemet är att nördar (jag, Sebbe, Jon, Szreder etc.) som inte behöver festa varje helg inte vågar/vill åka utomlands. De ser inte riktigt charmen i att inte veta hur året ska bli. De vill hellre ha en ordnad tillvaro i trygga Sverige.
Men jag är lite mer impulsiv, jag vill ha lite äventyr! Men samtidigt vill jag bo nära skolan och plugga! Några sådana ERASMUS-studenter har jag inte hittat än.

Jag pratade med några fåtal studenter som ville bo nära skolan, men då går de naturligtvis inte på mitt campus, så då ligger min lägenhet inte bra till heller (blir typ 1 mil till stora campuset).

På kvällen insåg jag att jag inte ätit nått sen mackan efter gårdagens introduktion, så jag bestämde mig för att gå ut och äta. Men var lite orkeslös så jag orkade inte gå in till stan. Hittade en kinarestaurang i närheten där jag beställde kyckling och ananas med ris.
Fick anka med ananas och ris, men orkade inte klaga och var nöjd ändå!
Anka med annanas

Imorgon har jag ett sjukt tråkigt schema:

  • 8:30-10:20 Statistik
  • 10:30-11:20 Termodynamik
  • 11:30-12:20 Termodynamik
  • 12:30-14:20 Termodynamik
  • 15:30-17:20 Statistik
  • 16:30-18:20 Statistik
  • 17:30-18:20 Termodynamik
  • 19:30-20:20 Termodynamik

Usch och god natt!

// Fredrik Löfgren

En reaktion på ”Fjortonde inlägg

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *